Om oss

Om Kraftdiagnos

Verksamma sedan 2020. Specialiserade på jordtagsmätningar och test av högspänningskomponenter. Kraftdiagnos har 16 st medarbetare som utgår ifrån Umeå och Sundsvall. Verksamma i hela landet.

Kraftdiagnos AB startade 2020, vi genomför diagnostik av högspänningsapparater och jordningssystem via mätsystem ifrån Omicron Energy. Företaget har 16 st medarbetare med kontor i Sundsvall och Umeå. Företagets affärsmodell är att arbeta med fast pris, där flera kunder indirekt delar på resekostnader och restid genom att en tekniker kör en lång tur där övrig personal ansluter och åker hem via tåg. Vi kan därmed vara konkurrenskraftiga i hela landet.

Vi har centrala stödfunktioner där teknikerna arbetar i molnet och får teknikstöd via huvudkontoret genom Microsoft Teams. Vi använder moderna mätsystem som ger korta avbrott för kunderna, som upptäcker fel på ett tidigt stadium för att undvika onödiga driftstopp. Företagets VD, Gustav Lundqvist är utbildad lärare och civilingenjör med SVK och Vattenfall kompetensnivå 4. Samtidigt har vi 11 medarbetare som snart har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen. Vi har kompetens att utvärdera resultaten, göra en bedömning och rekommendera åtgärder. I svåra fall kontaktar vi Omicrons specialister i Österrike.

 

Kraftdiagnos VD Gustav gästar Omicron energy talks

Gustav berättar i Omicron Energy talks om hur Kraftdiagnos började, med rubriken “OMICRON is not a company – it’s a lifestyle”. Företaget började med en lång vandring genom Sverige där mätsystemen bars i en ryggsäck.

omicronenergy.com/en/news/coverstory/omicron-is-not-a-company-its-a-lifestyle-cs/

Företaget utvecklades till att handla om lagarbete, och hur komplicerade problem hanteras i grupp.

omicronenergy.com/en/energy-talks-podcast/21-power-line-testing-in-quickly-expanding-power-grids/

 

Bild på teamet – beskuren

Kontakt